fbpx

BLOG

KERETA SEWA LANGKAWI

KERETA SEWA LANGKAWI

Kereta sewa amat membantu jika anda ingin ke mana-mana di kawasan Langkawi. Tiada bas kecuali bas persiaran disediakan di Langkawi. Khidmat teksi dan Grab boleh didapati di kawasan-kawasan utama Langkawi akan tetapi dengan kos yang lebih tinggi lebih-lebih lagi anda berada di Langkawi dalam tempoh lebih satu hari.

Contoh kos sewa kereta di Langkawi:
1. Kereta Perodua Axia RM70/24 Jam, sewa 3 Hari 2 Malam (48 Jam) = RM140

Contoh kos teksi atau Grab di Langkawi:
1. Jetty Point Kuah – Kawasan Kuah = RM10/hala
2. Jetty Point Kuah – Pantai Cenang = RM25/hala

Jika anda berada di Langkawi dalam tempoh yang singkat pilihan teksi atau Grab sudah cukup memadai. Menyewa kereta lebih mudah dan berbaloi jika anda ingin bebas ke mana-mana sama ada untuk melakukan aktiviti atau membeli-belah.

Senarai Kereta Sewa Langkawi

https://www.langkawicarrentals.com/wp/car-rental-list-2/

Tempah Kereta Sewa Langkawi

https://KeretaSewaLangkawiRKL.wasap.my

KENALI LANGKAWI

Langkawi, atau dikenali secara rasmi sebagai Langkawi Permata Kedah, adalah sebuah daerah dan kepulauan yang terdiri daripada 99 buah pulau (tidak termasuk 5 pulau kecil yang hanya boleh dilihat ketika air surut). Ia terletak di Selat Melaka kira-kira 30km dari pantai daratan dari barat laut Malaysia.. Pulau-pulau ini adalah sebahagian dari negeri Kedah, yang berdekatan dengan sempadan Thailand.

Pada 15 Julai 2008, Sultan Abdul Halim dari Kedah bersetuju dengan pertukaran nama menjadi Langkawi Permata Kedah sempena perayaan jubli emasnya. Sejauh ini pulau terbesar adalah Pulau Langkawi (Pulau Langkawi), dengan jumlah penduduk sekitar 64,792; satu-satunya pulau lain yang dihuni berdekatan Pulau Tuba.

Langkawi, dengan bandar Kuah sebagai bandar terbesarnya. Pantai Cenang adalah kawasan pantai dan pelancongan yang paling popular di Langkawi, dengan berpuluh-puluh ribu pengunjung setiap tahun.

Langkawi adalah pulau bebas cukai, antara keistimewaan barangan yang boleh didapati di Langkawi adalah coklat import, beg, barang hasil gamat, dan pelbagai lagi.

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa
Call Now Button